Ana içeriğe atla

Başarılı Bir Gelecek Planı Nasıl Yapılır?

Henüz yaşamın erken dönemlerindesiniz ya da bugüne kadar yaşadığınız hayat artık sizi tatmin etmiyor ve daha başka bir gelecek hayali kuruyorsunuz. Önünüzdeki tek engel ise gelecek ile ilgili planları nasıl oluşturacağını ve uygulayacağınızı bilmemeniz. İşte bu noktada sizlere birkaç tavsiyemiz olacak..
1) Gelecekte Nerede Olmak İstediğinizi Hayal Edin
İlk yapmanız gereken gelecekte olmak istediğiniz yeri belirlemek. İşte bu, sizin hedefiniz olacak. İster 5 yıllık, ister 10 yıllık sürelerde olsun, mutlaka kendinize bir hedef koyun. Öğrenciyseniz mezuniyet sonrası planlamalarınızı yapın. İş hayatına atılmışsanız işiniz ile ilgili hedefler ve bu hedefler için duraklar tespit edin.
Kendinizi tanımak en büyük yardımcınız olacaktır. Örneğin, çok gençsiniz ve öğrenim hayatınıza devam ediyorsunuz. Yapmak istediğiniz işi doğru seçerseniz, eğitim hayatınıza da ona göre devam edebilirsiniz.  Severek yapacağınız bir iş size hayatta birçok artı kazandıracaktır.
2) Geçmişi Unutun
Geçmişte hatalar yapmış olabilirsiniz. Ancak bunlara takılıp kalmak önünüzdeki zamanları da boşa geçirmenize neden olacaktır. Doğrusu ise geçmişte yaşadıklarınızdan çıkarımlar yapıp, mutsuzluklarınızı bir kenara bırakmaktır. Geçmişi bir kenara bırakmayı başaramazsanız, sizin için doğru bir geleceğe ilerleme şansınız da azalacaktır.
3) Mevcut Durumunuzu Değerlendirin
Şu an içinde bulunduğunuz şartların size ne kadar etki ettiğini değerlendirin. Mutlu musunuz, işiniz sizi tatmin ediyor mu, konumunuzdan hoşnut musunuz? Hangi konularda iyi olduğunuzu saptayın. Geliştirmeniz gereken yönleriniz varsa üstüne gidin.
4) Başarılarınıza Sahip Çıkın
Gelecek planlaması yaparken o güne kadar başarılı olduğunuz alanları gözden geçirin. Başarılarınızı görmek ilerleyen günlere daha pozitif bakmanızı sağlayacaktır.
5) Motivasyonunuzu Düşürmeyin
Yolun yarısında pes etmek bir sonraki süreci de olumsuz etkileyecektir. Yaşayacağınız sıkıntılara hazırlıklı olun. Başarılarınızı ödüllendirin. Kendinize küçük mola ve hediye hakları tanıyın.
6) Araştırın
Okuyun, araştırın, öğrenin. Geniş bilgi dağarcığı olayları çözümleme konusundaki yeteneklerinize de olumlu etki edecektir. Bugünkü bilgilerinizle idare etmek yerine sürekli kendinizi geliştirin. Dünyayı takip etmek ve gelişim hızına ayak uydurmak size yardımcı olacaktır.
7) Bakış Açınızı Değiştirin
Bugüne kadar geldiğiniz noktadan memnun değilseniz bakış açınızı değiştirmek gelecek adına iyi bir süreç başlatmanızı sağlayabilir. Davranış biçimleriniz ve olaylar karşısındaki tutumlarınızı değerlendirip daha farklı davranmayı deneyebilirsiniz. Dilerseniz bu konuda profesyonel yardım alabilirsiniz.
8) Son Adım
Bütün süreçleri atlattıktan sonra harekete geçme vakti geldi. Gelecek için kurduğunuzu planı devreye sokabilirsiniz. Başarıya ulaşmak için plan yapmak ne kadar önemliyse, planınızı uygulamak asıl konunun kendisidir. Planınıza sadık kalın ancak karşınıza çıkan değişimlere göre de revize etmeyi unutmayın.
Her bireyin gelecek ile ilgili beklentileri birbirinden farklıdır. Başarılı olmak için ise doğru bir planlama yapmak, yeteri kadar istemek ve vazgeçmemek gerekir. Geleceğinizi planlarken kendiniz ne kadar iyi tanırsanız o oranda başarılı olursunuz. Unutmayın bu sizin hayatınız ve nasıl yaşamak istediğinize en iyi siz karar verirsiniz.

Kaynak:Eleman.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çağrı Merkezi Takım Liderin Görevleri

  Çağrı merkezi takım lideri veya supervisor, çağrı merkezindeki takımın yönetiminden sorumlu olan bir pozisyondur. Takım liderleri, müşteri temsilcilerinin işlerini yönetir, performanslarını takip eder ve takımın başarılı bir şekilde çalışmasını sağlar. İşte çağrı merkezi takım liderinin başlıca görevleri: Takım Yönetimi: Takım liderleri, çağrı merkezi takımının günlük faaliyetlerini yönetir. Bu, iş akışını planlamak, görevleri dağıtmak, takımın hedeflere ulaşmasını sağlamak ve takımın verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak anlamına gelir. Performans Yönetimi: Takım liderleri, takım üyelerinin performansını izler, değerlendirir ve geri bildirim sağlar. Performans hedeflerini belirler, performansı izler, eksiklikleri belirler ve gerektiğinde eğitim veya destek sağlar. Ayrıca, takım üyelerine performans hedeflerine ulaşmaları için motivasyon ve rehberlik sağlar. Eğitim ve Geliştirme: Takım liderleri, yeni takım üyelerini eğitir ve onları çağrı merkezi süreçleri, müşteri hizmeti beceri

İyi bir takım lideri nasıl olmalı?

Hepimiz iletişimin önemli bir liderlik özelliği olduğunu biliyoruz. Buna rağmen araştırmalar sıklıkla liderlerin neyi, nasıl söylediklerine odaklanırken ekipleriyle ve çevrelerindeki insanlarla olan iletişimlerini es geçiyor. Takım lideri olmak için ekiple iletişim nasıl kurulmalı? Bir çalışanın takım lideri olabilmesi için ne tür becerilere ihtiyacı var? Sizin için araştırmacıların verilerine de dayanarak takım lideri olma sürecini inceledik. Beynin işleyişi üzerine yapılan yeni bir  çalışmaya  göre lider ya da liderlik potansiyeli taşıyan kişi ile takımındaki çalışanın arasındaki bağ, ekibin diğer üyelerinin kendi aralarında kurduğu bağdan daha güçlü. Yani bu durumda ekip içinde kurulan iletişimin daha zayıf olduğunu söyleyebilir miyiz? Max Planck Enstitüsü’nden Jing Jiang ve ekibinin yaptığı araştırma bunu tam olarak doğrulamasa da lider ışığına sahip kişinin kurduğu iletişimin gücünün dikkat çekici düzeyde farklı olduğunu belirtiyor. Lider özelliklerine sahip biriyle kurulan

Bir atışta 6 gelme olasılığı ?

Geçen sayıda sorduğumuz ve Olasılık Kuramının doğuşuna neden olan problemi anımsayalım.  Pascal ’ın yakın arkadaşı  Chevalier de Méré  bir kumarbazdı. Önceleri  “tek zarı dört atışta bir kez 6 getiren kazanır”  kuralıyla oynuyordu. Ama daha çok kazanmayı umarak, oyunu   “çift zarı 24 atışta bir düşeş getiren kazanır”  kuralıyla oynamaya başlamıştı. Ancak, bir süre sonra, bu kuralın daha az kazandırdığını farketti. Nedenini matematikçi arkadaşı Pascal’a sordu. Pascal bir süre düşündükten sonra problemin matematiksel çözümünü ortaya şöyle koydu. Bir zarı dört atışta enaz bir tane 6 getirme olasılığı nedir? Zarın altı yüzü olduğunu ve her yüzün gelme şansının aynı olduğunu düşünen Pascal, problemi tersinden aldı. Bir atışta 6 gelme olasılığı (1/6), hiç 6 gelmeme olasılığı (5/6) dır. 6 gelme ve 6 gelmeme olasılıkları toplamı daima 1 dir : (1/5) + (5/6) = 1 . İki atışta hiç 6 gelmeme olasılığı (5/6)(5/6) = 25/36 ; 6 gelme olasılığı 1 – 25/36 = 11/36 dır. Üç atışta hiç 6 gelmeme